A memória épségének és egészségének a megőrzése nagyban függ táplálkozási szokásainktól. Bizonyos ételek fogyasztásától gyorsabban megy a gondolkodás, élénkül a memória és felfrissül az emlékezetünk. A tudomány is elismeri, hogy valóban vannak a memóriajavító táplálékok, melyek nem csak hogy javítják memóriánkat, hanem még az öregedést is képesek lassítani – Ide sorolják a méhpempőt is!
A memória elvesztése annak tudható be, hogy az agysejtek és a neuronok nem képesek megújulni, úgymond folyamatosan használódnak, és egy idő után kimerülnek, elhalnak. Az elhalásnak számszerűsíthető különbsége is van az agyra vonatkozóan: Egy fiatal, szinte hibátlan memóriával rendelkező 20 éves esetében az agy súlya átlagosan 1,5 kg; 80 éves korra majd ½ kg-ot veszít az agyunk súlyából!
A tudósok szerint mindenki bizonyos számú neuronnal születik– úgy 100 milliárdra becsülik ezt. A neuronok pusztulása már serdülőkorban megkezdődik, a későbbiekben pedig fokozódik. A neuronok és az agysejtek pusztulása memória veszteséggel jár; továbbá az idegrendszer degeneratív megbetegedéseire –mint az Alzheimer-kór - is nagyobb esély mutatkozik ezáltal. {01.}
A tiszta méhpempő korra és nemre való tekintet nélkül képes serkenteni az agyi működést, azáltal, hogy ellátja az agysejteket energiával, meggátolja azok nagymértékű pusztulását! A pempő B-vitamin komplexitása is nagyban hozzájárul az agy serkentéséhez.
A II. Világháború után kialakult új tudományág, a Neurobiológia az agyi működést vizsgálja. A tudósok megállapították, hogy az agysejtek és a neuronok közti ingerületátvitel nem fizikai, hanem biológiai jellegű és ún. neurotranszmitterek közreműködésével zajlik. A kommunikáció gyors és intenzív mindkét irányba. Számos ilyen „üzenet átadó anyagot” fedeztek már fel, közülük néhány, mint például a taurin és az acetilkolin megtalálható a tiszta méhpempőben is!
Az acetilkolinról alapos vizsgálatok után kiderült, hogy az egyik leghasznosabb neurotranszmitter, így segítve elő az egészséges agyi működést. {02.}
A méhpempő rendszeres szublingvális – a nyelv alá tével - fogyasztásával biztosíthatjuk a neurotranszmitterek pótlását. A kutatók szerint a javulás hírtelen tapasztalható és kézenfekvő.
A méhpempőről bebizonyították, hogy az agyi működésre gyakorolt jótékony hatásai mellett, a pempő csodás hatással lehet az agy beszédközpontjára, mozgásunk koordinációjára, a logikára és látási – és hallási érzékelésre is.
Azt tapasztalták, hogy idős korban a tiszta méhpempő rendszeres fogyasztásával a szellemi és kognitív funkciók leépülésével és a mozgáskoordináció elvesztésével járró olyan kóros betegségek, mint a demencia is visszaszoríthatóak. {03.}
A méhpempő közkedvelt táplálékkiegészítővé vált az idősek körében, azonban nem szabad elfelejteni, hogy fiatalabbak is nyugodtan használhatják a memória élénkítésének céljából. Egy hosszú és nehéznek tűnő vizsgaidőszak alatt vagy éppen egy komoly szellemi igénybevétellel járó munkavégzés során a méhpempő bizonyított, hogy segíteni fog az agyi és a szellemi frissesség elérésében, megtartásában!
A méhpempőt fogyasztók már az első pár nap után jobb memóriáról számoltak be!
Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben
Hagyományos tiszta Méhpempő: 100g, 40g, 225g
Prémium tiszta méhpempő: 100g, 40g kiszerelésekben